abstract kunstwerk
Ede doet cheques
Eerste ronde van Ede doet cheques vallen in de brievenbus. Tip: Besteed de checks aan ons ‘Woodrock-project’

Maak vanaf 6 februari 2018  in 8 weken, met de Lunterse beeldend kunstenaar Coos Hoving, een een mega groot houten beeld.Volg het proces via de Weblog ‘jij maakt het mee’.

Eerste ronde van Ede doet cheques vallen in de brievenbus.

Als wij met onze 100 tot 150 leden een aantal cheques  verzamelen en donoren aan het project ‘Woodrock’ dan kan dat aardig wat opleveren!

 

PERSBERICHT

Megakunstwerk bij Houtclub-Ede

Deelnemers gezocht voor WOODROCK, ROCK ON WOOD!

Vanaf 6 februari 2018 zijn houtbewerkers van harte welkom bij Houtclub-Ede om mee te werken aan het maken van een mega groot kunstwerk. Beeldend kunstenaar Coos Hoving uit Lunteren maakte een basisontwerp waar makers bij Houtclub Ede hun creativiteit en vakmanschap op los kunnen laten. Wie mee wil werken aan dit houten kunstwerk is van harte welkom en kan zich opgeven via www.houtclub-ede.nl  en via http://www.rockingoldschool.nl/Woodrock.html .

In een periode van ruim 8 weken wordt het enorme houten beeld (zie foto voor basisontwerp) in de werkplaats van Houtclub-Ede nader ontworpen qua kleur, textuur, nuancering en afwerking. Vervolgens wordt het onder deskundige begeleiding  door deelnemers gemaakt en in elkaar gezet. Op zo’n manier dat het demontabel is en op zondag 15 april in het Atrium van Cultura kan worden opgebouwd voor een groot publiek dat het 25-jarig bestaan van de Houtclub-Ede bezoekt. De onthulling en opbouw van het beeld valt samen met de eindpresentatie ROS PAKT UIT #7 waarin 4 bands een rockconcert presenteren in de popzaal van Cultura.

Coos Hoving wilde na zijn middelbare school graag naar de tekenacademie, maar toentertijd werd het niet geoorloofd om een beroep in de kunst te kiezen. Hij moest zijn talent op een andere manier inzetten en werd cartografisch tekenaar. Hij bleef tekenaar, want tekenen was zijn passie. Inmiddels heeft Hoving zich geheel op de kunst gericht. Hij tekent en schildert en dat doet hij vooral voor zichzelf. ,,Als mensen mijn werk mooi vinden, dan is dat plezierig, maar daar gaat het me niet om.”

Hoving doet niet aan PR. Hij houdt van ambachtelijk werk. Hij haalt zijn inspiratie van de straat. Een bijzondere compositie van hout, twee wandelende mensen of een opvallende kleur kan hij gebruiken en abstract uitwerken in een schilderij.

Coos Hoving ontving zijn eerste teken- en schilderlessen in het atelier van Anco Wieboldus in Zuidhorn. Hij was tot 1994 werkzaam als cartografisch tekenaar en bezocht in die periode de (avond) “Haagsche schilderacademie” van Hendrik Raab (1967-68) in den Haag. (hoogdruktechnieken, portret) en het kunstencentrum in Groningen (1973). Verder was hij lid van de kunstcommissie van de NAM. Hij houdt van ambachtelijk werk. Hij haalt zijn inspiratie van de straat. Een bijzondere compositie van hout, twee wandelende mensen of een opvallende kleur kan hij gebruiken en abstract uitwerken in een schilderij.

Meer informatie:  Joop van Liere, rockingoldschool@gmail.com